A co nám o citrónové trávě, česky Voňatka citronová, říká Wikipedie:
Citronová tráva je vytrvalá, statná rostlina. Vytváří mohutné trsy tenkých a dlouhých šedozelených listů, které dorůstají do výšky až 150 cm. Protože tato rostlina tvoří jen málokdy semena, množí se především vegetativně. Všechny části citronové trávy jsou charakteristické silně citronovou vůní. V čepelích, pochvách i plevách jsou totiž exkreční buňky se silicemi. Jsou to silice citral, nerol, limonen, linalool a geraniol. Dále citronová tráva obsahuje flavonoidy působící jako antioxidanty. Díky obsaženým látkám můžeme tedy citronovou trávu zařadit i mezi léčivé rostliny.
Více na http://cs.wikipedia.org/…ka_citronová.
Máte někdo zaručený, jednoduchá, recept na krémžskou hořčici? Chtěla bych ji zkusit udělat sama, ale většina receptů mi přijde složitá.
Recept na ni není složitý, jenom musíš mít vhodné ingredience. Základ balení světlých hořčičných semen (cca. 80 g) balení tmavých (černé, někdy hnědá) hořčičných semen (cca. 80 g) voda (1,5 dcl) vinný ocet (1–2 polévkové ...
Nejlépe hodnocená odpověď. Zobraz ji celou.
Kolik gramů se mi vleze na polévkovou lžíci. Ne vrchovatou, ale takovou zarovnanou?
Polévková lžíce rovná 11 g hrubé mouky 10 g hladké mouky 10 g krupice 5 g ovesných vloček 20 g rýže 15 g solamylu 12 g cukru krupice 12 g cukru moučky 20 g soli 17 g máku 15 g sádla 15 g másla nebo tuku 11 ...
Nejlépe hodnocená odpověď. Zobraz ji celou.
Na jak dlouho mám dát párky do horké vody, abych je mohla jíst?
Párky a párkům podobné uzeniny vlastně ani není třeba vařit. V horké vodě se pouze ohřívají, protože jsou již tepelně opracované. Ohřívej je na mírném plameni 3–4 minuty a vždy kontroluj, aby ti nepraskly ...
Nejlépe hodnocená odpověď. Zobraz ji celou.
Kde můžu v Praze koupit „nulnulku“ mouku pro přípravu těstovin?
Tenhle druh hladké mouky určitě koupíš v prodejnách italských potravin, třeba ve Wine Food Market obchodech. Nebo ji mívají taky v Globusu. Na fakt dobré těstoviny je ale lepší 00 mouku smíchat ještě se semolino ...
Nejlépe hodnocená odpověď. Zobraz ji celou.
Jak dlouho musím vařit klobásu Čabajku, aby byla dobrá?
Když už se rozhodneš, že budeš klobásky vařit, což ne vždy musíš, rozhoduj se podle typu klobásy. Tvrdé klobásky, právě typu Čabaj nebo další klobásy maďarského typu, vař od dob ...
Nejlépe hodnocená odpověď. Zobraz ji celou.