Jarunka

Co je to vlastně griliáš?

Když je nějaký dezert s griliášem, s čím vlastně je? Má to něco společného s griotkou?

– otázku položil/a Jarunka před více než rokem

Reaguj · Nahlásit



Jaja

Kdepak, griliáš je sladká hmota z oříšků, která se používá v cukrářství.

Vyrábí se spojením sekaných, i celých, pražených oříšků a karamelizovaného cukru. Často je používaný jako náplň do bonbónů nebo jako dekorace dezertů na jejich povrchu.

Obrázek k otázce: Co je to vlastně griliáš?

– odpověděl/a Jaja před více než rokem

+1  · Reaguj · Nahlásit


LollyPolly

Podle vareni.cz:

Griliáš je cukrářská hmota, jejímž základem jsou nasekané oříšky přidané do roztaveného zkaramelizovaného cukru. Griliáš získává další vlastnosti podle přidaných směsí.

Může být měkký nebo tvrdý. Bývá náplní čokoládových bonbónů, posypových hmot, sušenek nebo je podložkou cukrářských výrobků např. francouzkého svatebního dekoračního dezertu Croquembouche.

– odpověděl/a LollyPolly před více než rokem

+1  · Reaguj · Nahlásit


  e-mail nebude zveřejněn · Proč chceme e-mail?

formátuj odpovědi s Texy!

Související otázky a odpovědi

Dauphinské a lyonské brambory

Jaký je rozdíl mezi dauphinskými a lyonskými bramorami?

Odpověď:

Nevím přesně co jsou lyonské brambory, ale Dauphinské jsou brambory zapékané se smetanou, česnekem a sýrem ne?

Zobraz celou odpověď.

Co je to za druh rýže parboiled?

Co znamená, když na sáčku s rýží vidím nápis parboiled? Je to nějaký druh nebo je něčím lepší?

Odpověď:

Parboiled není ani tak o typu rýže, jako o způsobu zpracování. Jde o nějaký patentovaný technologický postup, který vymysleli v USA. V principu jde o to, že se do jádra rýže pod tlakem dostanou vitamíny a minerály ...

Nejlépe hodnocená odpověď. Zobraz ji celou.

Kde koupit kaštanové pyré?

Kde bych mohla sehnat kaštanové pyré? Chystám se na jeden dezert a tohle je tam potřeba, ale u nás v Bille ho nemají :/

Odpověď:

Ano, dostat všade a nie iba v supermarketoch. Kupujem ho tam pravidelne. 250g mrazené 1,39 euro Je škoda ,že ho nie je dostať v okolí Brna. Iba Praha má to štastie, ale mrazené neposielaju a v konzervách je moc drahé. Júlia ...

Nejlépe hodnocená odpověď. Zobraz ji celou.

Nejlepší restaurace v Ostravě?

Jaká je podle Vás nejlepší restaurace v Ostravě? Kam byste vzali své dobré známé?

Odpověď:

Přidám se také se svou trochou do mlýna a dám svůj tip na pět nejlepších ostravských restaurací: Comedor Mexicano – http://www.comedor.cz/ Restaurant Delphi – http://www.restaurantdelphi.cz/ U Fejdů</ ...

Zobraz celou odpověď.

Jaký je rozdíl mezi krémem a polévkou?

V pořadu Prostřeno mě fascinují věčné debaty o tom, jestli když je v menu uvedeno polévka a nakonec je krémová, jestli je to správně nebo to mělo být v menu přímo uvedeno jako krém…

Odpověď:

Nemyslím, že existuje nějaké dogma v pojmenovávání polévek, přesto bych řekl, že polévka je kategorie nadřazená polévce krémové. Krémová polévka je popis, který upřesňuje její konzistenci. Přesto třeba v restauraci jsem rád, když je na menu uvedeno ...

Zobraz celou odpověď.

Nejnovější otázky a odpovědi